Co byste si měli ujasnit, než si vypůjčíte automobil?

Co byste si měli ujasnit, než si vypůjčíte automobil?

Chystáte se na dovolenou, plánujete svatbu nebo si chcete užít víkend s rychlým autem? Ať už je důvodem vašeho pronájmu cokoliv, pokud si budete auto půjčovat poprvé, zkuste se zamyslet nad následujícími otázkami.

Jak dlouho máte řidičské oprávnění?

U půjčoven aut je běžné, že svoje služby neposkytují mladým řidičům. Mladí řidiči by měli vždy řídit pod dohledem zkušenější osoby, která jim je poradcem při prvních desítkách či stovkách kilometrů. Nezkušený řidič za volantem by mohl zkazit nejen svůj život, ale i životy jiných. Z toho důvodu vyžadujeme, aby naši klienti měli řidičské oprávnění aspoň dva roky. Není to žádná hloupá podmínka, jde o bezpečnost.

Kolik kilometrů s autem najezdím?

Budete jen popojíždět po Ostravě, nebo jedete na dovolenou? Pokud nám hned na začátku sdělíte přibližný kilometrový nájezd, můžeme vám stanovit přesnou cenu. Standardně je totiž v případě krátkodobého pronájmu povoleno najezdit 200 km/den a za každý kilometr nad tento limit doplácíte 2 Kč. Lepší je dohodnout se předem.

Kde si budu chtít auto vyzvednout?

Vy si ho vůbec nemusíte nikam jezdit vyzvedávat. My vám vůz rádi přivezeme přímo k domu, kanceláři nebo kamkoliv jinam, kam budete potřebovat. Po Ostravě a okolí vozy dovážíme zdarma, do vzdálenějších lokalit za příplatek. Auto vám můžeme dovézt třeba rovnou na letiště.

Máte připravené peníze na zálohu?

Nebudeme na vás vytahovat žádné poplatky, o nichž jste neměli tušení. Dopředu ale říkáme, že při každém pronájmu požadujeme vratnou zálohu. Na konci pronájmu, když je vše v pořádku, ji v plné výši vrátíme. Přesto s ní na začátku musíte počítat. Přičtěte si ji tedy k ceně půjčovného a rozmyslete si, zda takové peníze máte. Záloha činí většinou 5000 korun, záleží na typu auta.
Hlavně se nebojte. Pronájem auta je jednoduchá záležitost a nezabere vám příliš času.