Na dovolenou s autem z půjčovny

Na dovolenou s autem z půjčovny

Vlastním autem se nejezdí pouze na dovolenou do Chorvatska. Pokud chcete navštívit třeba rakouské nebo Slovinské Alpy, také nemáte moc jiných možností než sednout do vlastního vozu. Tato místa jsou letecky či vlakem dostupná špatně. Nemáte vlastní auto v takovém stavu, aby se v něm dalo jet do zahraničí? Nezoufejte a vydejte se v autě z autopůjčovny! Jet na dovolenou autem z půjčovny má mnoho výhod, takže tomu třeba zrovna letos dejte šanci.

Auto z autopůjčovny je bezpečné

Lidé si na dovolenou často půjčují auto, protože to jejich není v dobrém stavu a nemají v něj důvěru. V autopůjčovnách se půjčují vozy, které jsou ve špičkovém stavu a neustále pod kontrolou. Pravděpodobnost, že se vám cestou přihodí něco nepříjemného, je mizivá. A kdyby k tomu přece jen došlo, auto z půjčovny je velmi dobře pojištěné. Stačilo by tedy zavolat do půjčovny, kde by vás odkázali na příslušnou asistenční linku. Na nic byste nebyli sami.

Vyberete si vůz, který vám velikostně vyhovuje

Na ježdění po městě vám možná stačí menší autíčko, ale na dovolenou? Každý prostor navíc se hodí! Můžete si půjčit auto s prostorným kufrem, nebo třeba mikrobus. Pokud se chystáte na dovolenou s celou partou, je zbytečné jezdit několika auty. Jízda mikrobusem je obvykle finančně výhodnější, a ještě si užijete víc legrace, když pojedete všichni spolu.

Užijte si auto plné moderních technologií

Klimatizace je dnes standardem u většiny aut, ale co třeba takový parkovací asistent nebo asistent hlídání jízdního pruhu? Při dlouhé cestě, když řídíte několik hodin, jsou tihle pomocníci velmi užiteční a dokážou odvrátit nepříjemné nehody.
Tak už víte, že pojedete na dovolenou autem z půjčovny? Jen si dejte pozor, v jaké autopůjčovně si vůz vybíráte. U nás se za cesty do zahraničí nic nepřiplácí, ale není to vždy pravidlem. Ne všude vám automaticky povolí vyjet s autem za hranice. Proto vždy dobře čtěte podmínky, případně půjčovnu rovnou informujete, co s vozem plánujete.