Brzdná dráha auta vs. motocyklu

Brzdná dráha auta vs. motocyklu

S přicházejícím jarem na našich silnicích opět vídáme čím dál častěji příznivce jedné stopy. Motorkáři patří k jedné z nejohroženějších skupin mezi účastníky provozu.

Jak zjistím, jestli je auto pojištěné

Jak zjistím, jestli je auto pojištěné

Většina řidičů vlastní jedno auto a má přehled o sjednaném povinném ručení. Ovšem někteří vlastní vícero vozidel, čímž snadno ztrácí orientaci, jestli na nějaké z aut nezapomněl a je řádně pojištěné.

​Tipy, jak řadit s manuální převodovkou

​Tipy, jak řadit s manuální převodovkou

Patříte-li mezi zkušené řidiče nebo jste dokonce řidičem z povolání, následující řádky rovnou přeskočte. Po úspěšném absolvování autoškoly sice můžete usednout za volant a brázdit silnice, jenže ne každý začínající řidič má vrozený cit a talent, aby správným a šetrným způsobem řídil auto.

​Jak odstranit smůlu z auta?

​Jak odstranit smůlu z auta?

Pravidelná péče, jako je mytí a konzervace laku karoserie je základem, minimálně co se životnosti týče. Na bláto, sůl a jiné běžné nečistoty nejspíše vyzraje každý, ovšem problém nastává, objeví-li se na laku smůla. Tu byste měli neprodleně odstranit, jelikož tím riskujete nenávratné poškození laku.

​Jak přepsat auto v roce 2021?

​Jak přepsat auto v roce 2021?

Pokud se letos chystáte na prodej starého či nákup nového vozu, mohly by pro vás být tyto informace užitečné. Od 1. 1. 2015 se vozidla přepisují jednodušším způsobem než předtím, a to bez předchozího odhlášení z evidence. Samotný převod tak vyřešíte na kterémkoliv úřadě obce z rozšířenou působností, což je asi největší výhoda.

Jak poznáte, že je vhodný čas na výměnu stěračů?

Jak poznáte, že je vhodný čas na výměnu stěračů?

Také patříte mezi řidiče, kteří se pravidelně věnují nejen jízdě, ale také péči o svůj automobil? Pokud ano, je velká pravděpodobnost, že ještě stále patříte k těm, kteří zapomínají na stěrače. Jde o malou součást automobilu, které je bohužel věnována malá pozornost. Jestliže však chcete jezdit bezpečně, je třeba stěrače pravidelně kontrolovat a měnit. A my vám dnes dáme hned několik tipů, po ´dle nich poznáte, že je na čase vyměnit své stěrače za nové.